Onze visie op trainen - Bureau Spraakwater
  • Hoge klanttevredenheid, 9+
  • CRKBO Erkend
  • Ervaren trainers

Onze visie op het leren van vaardigheden

Bureau Spraakwater helpt ambitieuze mensen, teams en organisaties groeien door het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden.

Leren door veel te oefenen

Wij geloven dat diegene die het hardst werkt en veel oefent, het meest leert. Obama is geen fantastische spreker geworden door alleen maar te kijken naar goede speeches van anderen. Tijdens onze trainingen dus ook geen ellenlange verhandelingen, maar juist veel oefenen aan de hand van je eigen casus. Natuurlijk maken we waar nodig gebruik van toepasbare en praktijkgerichte theorie. Maar, de focus ligt op leren door te ervaren, feedback te ontvangen en daarmee weer aan de slag te gaan.

 

Typerend voor onze trainingen en trainers

We houden het tempo erin
Veel, heel veel oefenen
Praktische tools & tips
Je krijgt de beste feedback
Trainers met zeer veel ervaring

Met Virtual Reality ook na de training blijven oefenen

Oefenen met de nieuw geleerde vaardigheden beperkt zich bij ons niet alleen tot de trainingsdag zelf. Dankzij onze VR-app kun je ook na de training aan de slag met je presentatie, pitch of speech. Na afloop van de training ontvang je een VR-bril (voor gebruik met eigen smartphone) om te blijven oefenen in een zo realistisch mogelijke omgeving.

Bureau Spraakwater is één van de eerste communicatie- en trainingsbureaus die virtual reality (VR) inzet als mooie toevoeging aan de bestaande trainingsinhoud. Deze blended learning vorm zorgt ervoor dat het leereffect groter en blijvender is. Meer informatie over onze VR app vind je hier.

Je doorloopt de leerfases van Maslow

Het theoretisch kader dat we aanhouden bij de opbouw van onze trainingen zijn de 4 leerfases van Maslow. Deze fases houden, zeer beknopt uitgelegd, het volgende in: Mensen zijn vaak niet bewust van hun minder goed ontwikkelde vaardigheden (fase I: onbewust onbekwaam). Het is zaak iemand zich te laten realiseren dat er punten zijn die verbeterd kunnen worden (fase II: bewust onbekwaam). Deze punten kun je verbeteren door te oefenen en theorie tot je te nemen (fase III: bewust bekwaam). Door de nieuw geleerde vaardigheden vervolgens te blíjven oefenen en toepassen, maakt iemand zich de vaardigheden volledig eigen (fase IV: onbewust bekwaam).

Deelnemers komen er tijdens een eerste trainingsdag vaak achter dat er inderdaad nog een hoop te leren is (fase II). Door te oefenen, feedback te ontvangen en hiermee weer aan de slag te gaan zet de deelnemer stappen in de goede richting (fase III). Herhaling en veel oefenen helpt deelnemers uiteindelijk naar de onbewust bekwame fase (IV).

De praktijk leert dat vooral de stap tussen fase III en fase IV moeilijk kan zijn. De kans bestaat dat de nieuw geleerde vaardigheden na verloop van tijd enigszins wegzakken, waardoor deelnemers vervallen in oud gedrag. Daarom is het raadzaam om naar behoefte een dag training te organiseren waarin de kennis en vaardigheden worden opgefrist, en er kan worden geoefend aan de hand van nieuwe casuïstiek.

Waarom kiezen voor een training, coaching of traject van Bureau Spraakwater?

Sinds 2007 traint Bureau Spraakwater professionals en politici op het gebied van overtuigingskracht, argumentatie- en presentatievaardigheden en efficiënt vergaderen. Daarnaast helpen wij teams en hun leiders beter communiceren en samenwerken.

Veel oefenen en constante feedback vormen de basis van onze trainingen. Onze trainers zijn stuk voor stuk door de wol geverfd. Hun kennis overbrengen op anderen is hun passie. Zij zijn er tijdens de training voor de volle honderd procent voor jou.

Wij werken met kleine groepen, met persoonlijke leerdoelen. Korte blokken theorie wisselen we af met veel en intensief oefenen. Zo scherpen we ieders kwaliteiten steeds verder aan.

Onze klanten waarderen onze cursussen en geven ons bijzonder hoge rapportcijfers. Daar zijn wij trots op en wij doen ons uiterste best om dit hoge niveau elke keer weer te halen.

Deze mensen werken met je samen

null

Laurens van der Horst

Laurens is trainer, gespreksleider en communicatieadviseur. Vrij snel nadat hij het trainersvak aan de Universiteit van Amsterdam leerde heeft hij Bureau Spraakwater opgericht. Met Bureau Spraakwater helpt Laurens ambitieuze mensen, teams en organisaties groeien door het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden. Lees meer over Laurens op onze teampagina.

Sjoerd vander Tas Bureau Spraakwater

Sjoerd van der Tas

Sjoerd is een trainer die zijn vak met veel passie en energie uitoefent. Na enkele jaren actief te zijn geweest in verschillende managementrollen, binnen verschillende branches, heeft hij besloten om zich volledig te storten op waar hij gelukkig van wordt: Het ontwikkelen en laten groeien van mensen en teams.

Lees meer over Sjoerd op onze teampagina.

null

Caroline Koenekoop

Caroline is specialist op het gebied van leren en ontwikkelen in organisaties. Zij begeleidt teams en individuen in effectief werken en samenwerken. Zij gelooft dat de plek waar mensen samen komen in organisaties, zoals werkoverleggen, vergaderingen, project start-ups, teambijeenkomsten etc.. Dé plek is waar cultuur in gedrag en patronen zichtbaar wordt. Lees meer over Caroline op onze teampagina.

Menu