• Hoge klanttevredenheid, 9+
  • CRKBO Erkend
  • Ervaren trainers

Goed voorbereid naar Overtuigen, spreken en presenteren

Praktische informatie en voorbereidingsopdracht training Overtuigen, spreken en presenteren

Komende week volg je de eerste dag van de training Overtuigen, spreken en presenteren. Leuk dat je mee doet! We gaan veel oefenen tijdens de training, om de voorbereidingstijd gedurende de dag te beperken graag de volgende drie korte opdrachten uitwerken. Je hoeft er geen dagtaak van te maken, maar als je er even goed voor gaat zitten kun je veel meer uit de training halen.

1: Persoonlijke doelen
Schrijf voor je zelf zo precies mogelijk op waarover je niet tevreden over bent. Waar loop je tegen aan? Omschrijf minimaal 2 doelen die je wilt bereiken. Bijvoorbeeld: “Ik begin altijd heel goed, maar halverwege raak ik de draad van mijn verhaal kwijt. Dan ga ik dingen door elkaar halen en dubbel zeggen. Ik zie dan mensen afhaken. Doel: Ik zou graag aan een structuur werken die mij alle vrijheid geeft bij het spreken in het openbaar en het overtuigen van mensen.

2: Het spannende verhaal
Zoek op https://120w.nl/ een kort verhaal uit. Tijdens de training ga je dat zo spannend mogelijk vertellen. Vertel het zo, dat de mensen aan je lippen hangen.

3. Stellingen
Werk per stelling 3 argumenten vóór en 3 argumenten tégen de stelling uit. Probeer per argument een treffend voorbeeld te bedenken dat het argument sterker maakt.

Stelling 1: Het moet veel makkelijker worden om mensen te ontslaan.
Stelling 2: Op alle dance-festivals moeten bezoekers XTC-pillen gratis kunnen laten testen.
Stelling 3: Het referendum is een zegen voor de democratie

Telefoon en e-mail

020 – 785 65 30
info@bureauspraakwater.nl

Locatie training

The Bell Office Suites
Sarphatistraat 370
1018 GW Amsterdam

Menu