Ons Team - Bureau Spraakwater
  • Hoge klanttevredenheid, 9+
  • CRKBO Erkend
  • Ervaren trainers

ONS TEAM

null

Lotte Horlings

Lotte heeft met haar jarenlange theaterervaring en ervaring als stemactrice en voice-over een boel kennis over te brengen op het gebied van overtuigend spreken en presenteren. Die kennis deelt ze dan ook heel graag vol enthousiasme als trainer bij Bureau Spraakwater. Ze stelt mensen altijd goed op hun gemak, omdat ze gelooft dat je dan het beste uit iemand kan halen. Haar werkwijze is energiek, enthousiast en positief.

In haar vrije tijd is Lotte dol op muziek, festivals, sporten en lekker lang uit eten gaan.

null

Joris van den Hout

Joris is als trainer en teamcoach verbonden aan Bureau Spraakwater. Hij is gespecialiseerd in persoonlijk leiderschap, positieve invloed, onderhandelen en samenwerken.

Hij is een doorgewinterde trainer, die de fijne kneepjes van het vak leerde gedurende zijn gevarieerde loopbaan. Van de gesloten jeugdhulpverlening, via het onderwijsveld naar het commerciële bedrijfsleven. De rode draad is dat hij professionals en teams uit diverse sectoren leert en inspireert om hun impact te vergroten.

In het ontspannen en open speelveld dat hij creëert wordt alles bespreekbaar. Wat op tafel moet komen komt op tafel. Patronen worden zichtbaar. Zo ontstaat er beweging en groei. Joris doet dit soepel, kwetsbaar, vanzelfsprekend en vanuit vertrouwen.

Sjoerd vander Tas Bureau Spraakwater

Sjoerd van der Tas

Sjoerd is een trainer die zijn vak met veel passie en energie uitoefent. Na enkele jaren actief te zijn geweest in verschillende managementrollen, binnen verschillende branches, heeft hij besloten om zich volledig te storten op waar hij gelukkig van wordt: Het ontwikkelen en laten groeien van mensen en teams.

Zelf heeft hij veel geleerd door te doen en experimenteren, iets wat hij dan ook graag tijdens zijn trainingen inzet. De training zal dus ook niet als “saai” worden ervaren. Met leuke anekdotes over zijn blunders en successen, weet hij mensen te inspireren en een klimaat te creëren waarin leren mogelijk is.

Overtuigen, spreken en presenteren sluit perfect aan bij zijn persoonlijkheid, waardoor hij in staat is om ook anderen hierin hun eigen krachten te laten ontdekken.

null

Hugo van Essen

Hugo is trainer, NOBCO gecertificeerd coach en oprichter van onze partnerorganisatie Workready. Hij is gespecialiseerd in het ontwikkelen van jong talent in een professionale setting. Zijn visie is dat elke young professional een goed, stevig fundament moet hebben voor een lange, gelukkige carriere.

Ook helpt hij organisaties zich verder te ontwikkelen in goed werkgeverschap voor young professionals. Hij geeft advies over ontwikkeling, behoud van jong talent, arbeidsmarktpositionering en cultuur.

Trainer Pitchen Presenteren Overtuigen Bureau Spraakwater

Jacqueline van Brink

Als trainer, coach en opleidingskundige houdt Jacqueline zich al meer dan 15 jaar bezig met leren en ontwikkelen. Door het inzetten van haar expertises op het gebied van persoonlijk leiderschap, presentatievaardigheden en overtuigen, krijg je niet alleen meer inzicht in jezelf maar zet ze je aan tot ontwikkeling.

Mede door haar achtergrond als muzikant biedt ze veel inzicht in het trainen van deze thema’s. Door de juiste toon, contact te maken met de ander, en te verbinden.  Ze schakelt tussen analyse en intuïtie en stimuleert met enthousiasme en energie hoe je tot ontwikkelen en inzicht komt. Met een scherp oog, feedback en  de juiste tools gaat ze ervoor om je leven een beetje leuker, makkelijker en succesvoller te maken.

null

Gijsbert Roeleveld

Gijsbert is een energieke en bevlogen trainer. Hij werkt al zijn hele loopbaan op het snijvlak van communicatie en educatie. Ooit is hij begonnen in het onderwijs, en heeft daarna voor verschillende uitgevers educatieve materialen ontwikkeld. Sinds 2020 is hij trainer en heeft zich in die hoedanigheid ontwikkeld tot expert op het gebied van invloedrijk gedrag en persoonlijke effectiviteit.

Gijsbert is in zijn element voor een groep, en deelnemers waarderen zijn enthousiasme en persoonlijke contact. In de trainingsruimte hecht hij veel waarde aan veiligheid en openheid.

In zijn vrije tijd is hij meerdere malen per week te vinden in de klimhal, of aan de keukentafel met een bordspel.

null

Matthijs Scheepers

Matthijs is een professional die bekend staat om zijn uitstekende communicatie- en samenwerkingsvaardigheden. Als een echte teamspeler is hij altijd klaar om zijn collega’s te ondersteunen, en zijn gezonde dosis humor zorgt voor een prettige en luchtige werksfeer op kantoor.

Ambitie is een sleutelwoord in de carrière van Matthijs: hij heeft zich ten doel gesteld om de business development binnen ons bedrijf verder te ontwikkelen. Met zijn heldere visie en doelgerichte aanpak zijn we ervan overtuigd dat hij ons bedrijf naar nieuwe hoogtes zal leiden.

Wanneer Matthijs niet op kantoor is, houdt hij zich waarschijnlijk bezig met zijn nieuwste avontuur of project. Maar als hij aan het werk is, is zijn toewijding onmiskenbaar.

null

Jordi Oosterwijk

Iedereen heeft een andere aanpak nodig om zich verder te ontwikkelen, te leren en het beste uit zichzelf te halen. En dat is precies wat Jordi doet in zijn trainingen: hij heeft oog voor het individu en kijkt samen wat er nodig is om te groeien. Verbinding, aandacht, nieuwe dingen proberen en humor staan centraal in zijn trainingen.

Door zijn jarenlange ervaring als manager – waar hij successen heeft gevierd maar ook blunders heeft begaan – kan Jordi putten uit veel praktijkvoorbeelden. Dit zorgt voor veel herkenning in de trainingen.

De afgelopen jaren heeft Jordi zicht ontwikkeld tot trainer en coach, waarbij reflectie een spannend maar ook een belangrijk onderdeel is geweest. Door eerlijk naar zichzelf te kijken én te doen wat nodig is om de volgende stap te zetten, inspireert hij hiermee ook anderen. Dit doet hij in onze trainingen, persoonlijke gesprekken en teamsessies. Hiermee heeft Jordi zijn passie gevonden!

null

Laurens van der Horst

Laurens is trainer, gespreksleider en communicatieadviseur. Vrij snel nadat hij het trainersvak aan de Universiteit van Amsterdam leerde heeft hij Bureau Spraakwater opgericht. Met Bureau Spraakwater helpt Laurens ambitieuze mensen, teams en organisaties groeien door het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden. Laurens’ visie op leren is te vatten in één woord; oefenen. Zoveel mogelijk oefenen, feedback krijgen, opnieuw oefenen, zo leer je vaardigheden en bereik je resultaat, natuurlijk ondersteund door de nodige praktische toepasbare theorie.

Laurens heeft een enthousiaste en ongedwongen manier van werken, trainees voelen zich uitgedaagd én veilig en halen het maximale uit zijn trainingen.

null

Caroline Koenekoop

Caroline is specialist op het gebied van leren en ontwikkelen in organisaties. Ze is in staat om een veranderopgave concreet te maken, en begeleidt teams en individuen in effectief werken en samenwerken. Caroline gelooft dat de plek waar mensen samen komen in organisaties (zoals werkoverleggen, vergaderingen) dé plek is waar cultuur in gedrag en patronen zichtbaar wordt. Ook is dit de plek waar door middel van concrete observaties, tips en tools geëxperimenteerd kan worden met nieuw en gewenst gedrag.

Daarnaast is zij vanuit haar onderwijskundige achtergrond expert op het gebied van activerende didactiek, en traint zij docenten om studenten nóg meer te betrekken bij hun onderwijs. Caroline’s stijl is betrokken, direct en duidelijk maar altijd in verbinding.

null

Erik Joosten

Erik is trainer, coach en dagvoorzitter en heeft veel werkervaring in de publieke en semipublieke sector. Hij staat al sinds de basisschool op het podium. Het belang van een goed verhaal heeft hij geleerd tijdens zijn militaire loopbaan van meer dan 15 jaar. Inmiddels werkt hij in Den Haag bij verschillende ministeries en ziet hij dat overtuigend spreken, het voeren van een constructieve dialoog en directe communicatie belangrijker zijn dan ooit.

De kunst is om vorm en inhoud in een krachtige mix bij elkaar te brengen. Erik schakelt in zijn trainingen tussen een frisse academische blik en praktische werkervaring. Hij werkt zoals hij graag sport: fanatiek, in teamverband en met veel plezier.

null

Sven Lanser

Sven werkt sinds 2009 als facilitator en trainer voor teams en professionals. Mensen verder helpen in hun ontwikkeling geeft hem een kick. Hij weet als geen ander mensen in beweging en buiten hun comfortzone te krijgen. Zijn ervaring als docent improvisatietheater is daarbij zijn troefkaart.                                                                                                  Voorheen was Sven accountmanager in de ICT en die ervaring komt hem nu goed van pas; hij kent de uitdagingen vanuit verschillende disciplines en typen organisaties. Daardoor vindt hij nog makkelijker aansluiting bij zijn deelnemers.

null

Suzanne van Stratum

Van huis uit ben ik Neerlandicus, ik studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de universiteit van Nijmegen. Ik ontwikkelde lesmateriaal, schreef meerdere studieboeken en deed ontwikkelopdrachten voor de onderwijsbranche. Sinds 2005 werk ik als docent en trainer. In 2015 kreeg ik de kans een tweede master-studie te doen naar onderwijsvernieuwingen aan de universiteit van Maastricht. Sindsdien is mijn specialisatie Learning & Development en ik ben dus een Taalspecialist.

De rode draad in mijn loopbaan is; interesse in leerprocessen. Soms in inhoudelijke en organisatorische zin, maar vooral ook op het begeleidende en persoonlijke vlak. Als deelnemers zich ontwikkelen, is mijn doel bereikt.

null

Aise de Groot

Aise is sales- en communicatie trainer, gespreksleider en adviseur. Met ruim 20 jaar commerciële en operationele b2b management ervaring kent hij het vak door en door. Afgestemd op de dynamiek van úw organisatie, integreert hij zijn ervaringen in de trainingen die hij geeft en evenementen die hij leidt. Hij begrijpt de setting, verbindt en betrekt mensen op interactieve wijze en schakelt gemakkelijk tussen Engels, Duits en Nederlands.

null

Mark de Bruijn

Mark de Bruijn is als freelance journalist en gespreksleider verbonden aan Bureau Spraakwater. Een ervaren televisieverslaggever die ook actief is als publicist. Na zijn journalistieke opleiding leerde hij onder meer bij de NOS en EénVandaag om complexe materie eenvoudig te maken. Want een mening kan altijd scherper, communicatie kan altijd beter. Mark heeft een scherp observatievermogen, wikt, weegt, analyseert en registreert.

null

Roeselien Wekker

Roeselien heeft ruim twintig jaar op het podium en voor de camera van televisie gestaan en voelde dat het tijd was haar kennis en vaardigheden door te geven. Haar eerste passie had ze verwezenlijkt en in 2010 wilde ze een tweede passie vinden die haar zoveel voldoening zou geven als het artiestenvak. Dit vond ze als communicatie trainer en coach.

Sinds 2011 traint en coacht Roeselien ambitieuze mensen in onder andere pitchen, storytelling en spreken in het openbaar. Sinds 2016 is ze erkend NLP Practitioner. Tijdens haar sessies en trainingen combineert ze verschillende coaching technieken met haar eigen inschattingsvermogen en ervaring uit haar carrière als professioneel performer en docent.

Anouk Maassen Bureau Spraakwater

Anouk Maassen

Anouk is als trainer en organisatieadviseur verbonden aan Bureau Spraakwater. Anouk werkt vanuit de passie om mensen en organisaties te helpen met het zetten van de volgende stap. Dit doet zij onder andere door impactvolle trainingen: trainingen die onderwijskundig onderbouwd zijn, afwisselend zijn en met passie worden gegeven.

Zij heeft altijd gewerkt als adviseur met focus op verandering en samenwerking binnen organisaties. Door haar analytische vermogen en haar verbindende karakter is ze in staat om een organisatie snel te doorgronden en vanuit vertrouwen met mensen aan de slag te gaan om die volgende stap te zetten.

null

Rogier Elshout

Rogier Elshout is professioneel debatleider, trainer en coach. Hij helpt programma’s te ontwikkelen die recht op het doel afgaan, het liefst dwars door heilige huisjes.

Door zijn energie gaat het debat in volle vaart, door zijn enthousiasme doet iedereen mee en met zijn samenvattingen en scherpe vragen blijft iedereen bij.

Als trainer in spreek-, presentatie- & vergadervaardigheid is hij zeer effectief in het begeleiden en laten groeien van professionals.

null

Ruud van Andel

Inmiddels is Ruud al meer dan dertig jaar actief als trainer, acteur, ontwerper en facilitator op het gebied van communicatie, persoonlijke ontwikkeling, assessments, regietheater en acts. Ook geeft hij individuele coaching op thema’s als burn-out, re-integratie en persoonlijke groei. Zijn passie is uitwisseling en bewustwording rond gedrag, cultuur en communicatie in organisaties.                                                                                                                                                            Ruud omschrijft zijn werkstijl als ‘liefdevol confronterend’. Hij werkt vanuit het principe dat talent en intrinsieke motivatie altijd potentieel aanwezig zijn om iets te willen bereiken of veranderen. Ieder groeiproces is daarom een boeiende ontdekkingsreis waar hij veel voldoening en inspiratie uit haalt. Zijn credo: It’s just a crazy dream until you do it!” Ruud woont in Amsterdam, reist graag over de planeet met zijn vriendin Inge en doet graag aan skiën, kickboksen en duiken.

null

Kevin Laan

Kevin is verantwoordelijk voor de (online-) marketing bij Bureau Spraakwater. Kevin weet hoe hij bezoekers op de beste manier kan informeren over hoe wij hen kunnen helpen.

Oh ja, Kevin kan binnen 1 minuut een Rubix cube oplossen en houdt daarnaast van robotstofzuigers en indoor skydiven.

Zin om mee te groeien? Kijk bij onze vacatures.

Menu