• Hoge klanttevredenheid, 9+
  • CRKBO Erkend
  • Ervaren trainers

ONS TEAM

null

Marieke Grasboer

Marieke is specialist in overtuigen op papier en heeft teksten geschreven voor alles en iedereen. Of je nu schrijft voor een overheidsorganisatie of de lokale krant, het uitgangspunt is altijd hetzelfde: wie probeer je waarvan te overtuigen? Marieke kan je helpen deze vraag te beantwoorden en je tekst hierop aan te passen.

Met verwondering en lichtelijke taalnerd-trekjes kijkt zij graag naar alles wat om haar heen geschreven wordt. Je hoeft trouwens niet bang te zijn om haar alsnog een mailtje te sturen hoor, verder is ze namelijk best leuk.

Sjoerd vander Tas Bureau Spraakwater

Sjoerd van der Tas

Sjoerd is een trainer die zijn vak met veel passie en energie uitoefent. Na enkele jaren actief te zijn geweest in verschillende managementrollen, binnen verschillende branches, heeft hij besloten om zich volledig te storten op waar hij gelukkig van wordt: Het ontwikkelen en laten groeien van mensen en teams.

Zelf heeft hij veel geleerd door te doen en experimenteren, iets wat hij dan ook graag tijdens zijn trainingen inzet. De training zal dus ook niet als “saai” worden ervaren. Met leuke anekdotes over zijn blunders en successen, weet hij mensen te inspireren en een klimaat te creëren waarin leren mogelijk is.

Overtuigen, spreken en presenteren sluit perfect aan bij zijn persoonlijkheid, en is hij in staat om ook anderen hierin hun eigen krachten te laten ontdekken.

Bureau Spraakwater Sarah Borgerdijn

Sarah Borgerdijn

Sarah is verantwoordelijk voor onze front- en backoffice en zorgt ervoor dat alles loopt zoals het moet lopen. Ze heeft overzicht op de planning, staat in contact met trainers en klanten en houdt de administratie up to date. Dankzij haar gestructureerde manier van werken schept ze zonder moeite orde in de chaos. Wil je weten wat Bureau Spraakwater voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Sarah is betrokken en denkt graag mee over een passend trainings- of coachingsaanbod.

null

Joris van den Hout

Joris is als trainer en teamcoach verbonden aan Bureau Spraakwater. Hij is gespecialiseerd in persoonlijk leiderschap, positieve invloed, onderhandelen en samenwerken.

Hij is een doorgewinterde trainer, die de fijne kneepjes van het vak leerde gedurende zijn gevarieerde loopbaan, die verliep van de gesloten jeugdhulpverlening, via het onderwijsveld naar het commerciële bedrijfsleven. De rode draad is dat hij professionals en teams uit diverse sectoren leert en inspireert om hun impact te vergroten.

In het ontspannen en open speelveld dat hij creëert wordt alles bespreekbaar. Wat op tafel moet komen komt op tafel. Patronen worden zichtbaar. Zo ontstaat er beweging en groei. Joris doet dit soepel, kwetsbaar, vanzelfsprekend en vanuit vertrouwen.

null

Caroline Koenekoop

Caroline is specialist op het gebied van leren en ontwikkelen in organisaties. Zij begeleidt teams en individuen in effectief werken en samenwerken. Zij gelooft dat de plek waar mensen samen komen in organisaties, zoals werkoverleggen, vergaderingen, project start-ups, teambijeenkomsten etc.. Dé plek is waar cultuur in gedrag en patronen zichtbaar wordt en tevens de plek waar met concrete observaties, tips en tools geëxperimenteerd kan worden met nieuw en gewenst gedrag. Zij is in staat om een veranderopgave concreet te maken.

Daarnaast is zij vanuit haar onderwijskundige achtergrond expert op het gebied van activerende didactiek en traint zij docenten om studenten nóg meer te betrekken bij hun onderwijs.

Caroline’s stijl is betrokken, direct en duidelijk maar altijd in verbinding.

null

Sven Lanser

Sven werkt sinds 2009 als facilitator en trainer voor teams en professionals. Mensen verder helpen in hun ontwikkeling geeft hem een kick. Hij weet als geen ander mensen in beweging te krijgen en buiten hun comfortzone te krijgen. Zijn ervaring als docent improvisatietheater is daarbij zijn troefkaart.
Voorheen was hij accountmanager in de ICT en die ervaring komt hem nu goed van pas; hij kent de uitdagingen vanuit verschillende disciplines en type organisaties. Daardoor vindt hij nog makkelijker aansluiting bij zijn deelnemers.
null

Kevin Laan

Kevin is verantwoordelijk voor de (online-) marketing bij Bureau Spraakwater. Kevin weet hoe hij bezoekers op de beste manier kan informeren over hoe wij hen kunnen helpen.

Oh ja, Kevin kan binnen 1 minuut een Rubix cube oplossen en houdt daarnaast van robotstofzuigers en indoor skydiven.

null

Caroline Hermans

Caroline is organisatieadviseur, trainer en coach en verbonden aan Bureau Spraakwater. Ze begeleidt al meer dan 15 jaar organisaties, teams en personen binnen de overheid, semi-overheid en bedrijfsleven. Met vragen zoals; hoe implementeren we een nieuwe visie, hoe kunnen we beter samenwerken, hoe veranderen we onze stijl van leidinggeven is ze betrokken bij MD-trajecten, leiderschapstrajecten, teamontwikkelingstrajecten, heidagen, trainingen, intervisie en coaching.

Met haar onderwijskundige achtergrond kijkt Caroline naar hoe mensen en organisaties zich kunnen ontwikkelen. Het ontwikkelen van mensen en organisaties geeft haar energie. Doordat ze anderen aanzet tot leren, blijft ze zich ook voortdurend ontwikkelen. Ze is enthousiast, praktisch, toegankelijk en maakt gemakkelijk contact. In die veiligheid mag ze dichtbij mensen komen.

null

Laurens van der Horst

Laurens is trainer, gespreksleider en communicatieadviseur. Vrij snel nadat hij het trainersvak aan de Universiteit van Amsterdam leerde heeft hij Bureau Spraakwater opgericht. Met Bureau Spraakwater helpt Laurens ambitieuze mensen, teams en organisaties groeien door het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden. Laurens’ visie op leren is te vatten in één woord; oefenen. Zoveel mogelijk oefenen, feedback krijgen, opnieuw oefenen, zo leer je vaardigheden en bereik je resultaat, natuurlijk ondersteund door de nodige praktische toepasbare theorie.

Laurens heeft een enthousiaste en ongedwongen manier van werken, trainees voelen zich uitgedaagd én veilig en halen het maximale uit zijn trainingen.

null

Kevin Cruiming

Kevin is trainer, spreker en adviseur. Hij heeft een passie voor menselijke groei en wil het beste uit zichzelf en anderen halen. Zijn carrière is begonnen bij het Korps Mariniers waar hij heeft geleerd dat grenzen relatief zijn; mentaal en fysiek kunnen mensen veel meer dan ze denken. Hierna heeft Kevin zich ingezet binnen de jeugdzorg. Vervolgens heeft hij via de sales zijn pad gevonden naar zijn roeping als trainer.

Door zijn brede achtergrond en ervaring heeft Kevin een flexibel referentiekader en een groot empathisch vermogen. Samen met Bureau Spraakwater zet Kevin zich in om meetbare vooruitgang te boeken voor bedrijven én individuen. Geen doel is te groot en geen idee is te gek.

null

Rogier Elshout

Rogier Elshout is professioneel debatleider, trainer en coach. Hij helpt programma’s te ontwikkelen die recht op het doel afgaan, het liefst dwars door heilige huisjes.

Door zijn energie gaat het debat in volle vaart, door zijn enthousiasme doet iedereen mee en met zijn samenvattingen en scherpe vragen blijft iedereen bij.

Als trainer in spreek-, presentatie- & vergadervaardigheid is hij zeer effectief in het begeleiden en laten groeien van professionals.

null

Roeselien Wekker

Roeselien heeft ruim twintig jaar op het podium en voor de camera van televisie gestaan en voelde dat het tijd was haar kennis en vaardigheden door te geven. Haar eerste passie had ze verwezenlijkt en in 2010 wilde ze een tweede passie vinden die haar zoveel voldoening zou geven als het artiestenvak. Dit vond ze als communicatie trainer en coach.

Sinds 2011 traint en coacht Roeselien ambitieuze mensen in onder andere pitchen, storytelling en spreken in het openbaar. Sinds 2016 is ze erkend NLP Practitioner. Tijdens haar sessies en trainingen combineert ze verschillende coaching technieken met haar eigen inschattingsvermogen en ervaring uit haar carrière als professioneel performer en docent.

 

null

Lotte Kanters

Lotte is communicatietrainer en trainingsactrice. Zij is begonnen in het onderwijs als docente, waar ze merkte dat onderwijs beter beklijft door ervaringsgerichte werkvormen.

Lotte houdt dan ook van speelse en praktische werkvormen. Als trainer wordt haar kernachtige en opbouwende feedback gewaardeerd door deelnemers. Haar humor en enthousiasme zorgen ervoor dat de deelnemers zich snel op hun gemak voelen en daardoor met plezier aan hun eigen ontwikkeling werken.

null

Mark de Bruijn

Mark de Bruijn is als freelance journalist en gespreksleider verbonden aan Bureau Spraakwater. Een ervaren televisieverslaggever die ook actief is als publicist. Na zijn journalistieke opleiding leerde hij onder meer bij de NOS en EénVandaag om complexe materie eenvoudig te maken. Want een mening kan altijd scherper, communicatie kan altijd beter. Mark heeft een scherp observatievermogen, wikt, weegt, analyseert en registreert.

Anouk Maassen Bureau Spraakwater

Anouk Maassen

Anouk is als trainer en organisatieadviseur verbonden aan Bureau Spraakwater. Anouk werkt vanuit de passie om mensen en organisaties te helpen met het zetten van de volgende stap. Dit doet zij onder andere door impactvolle trainingen: trainingen die onderwijskundig onderbouwd zijn, afwisselend zijn en met passie worden gegeven.

Zij heeft altijd gewerkt als adviseur met focus op verandering en samenwerking binnen organisaties. Door haar analytische vermogen en haar verbindende karakter is ze in staat om een organisatie snel te doorgronden en vanuit vertrouwen met mensen aan de slag te gaan om die volgende stap te zetten.

Zin om mee te groeien? Kijk bij onze vacatures.

Menu